Sieraden webshop starten

In blog by AnitaLeave a Comment

Sieraden webshop starten. Eindelijk een tweede artikel sinds ik de sieraden webshop ben gestart! Want ik had in het vorige artikel beloofd een sieraden webshop starten uit te leggen en te vertellen hoe ik het heb aangepakt om mijn eigen webshop voor mijn zelfgemaakte sieraden te starten. Sinds die start is er veel gewerkt aan de website van Ekster Jewels en daar is gigantisch veel tijd in gaan zitten. Aangezien ik totaal geen kennis had van het maken van websites en een webshop, was het een enorme uitdaging om mijn sieraden online te gaan verkopen. Want waar start je überhaupt als je een webshop wilt beginnen?

MolMedia

Ik heb hiervoor advies gevraagd aan MolMedia, drie vrienden die experts zijn in het bedenken, ontwerpen en maken van goed verzorgde websites, die ze ook nog eens zo kunnen optimaliseren dat de sites makkelijk en snel door klanten worden gevonden.

Allereerst moest er een plan liggen voor het totale concept dat ik wilde gaan verkopen. Waar sta ik voor, om welke producten gaat het, welke kwaliteit wil ik leveren, welke soort klanten wil ik aantrekken? Allemaal belangrijke vragen, die niet zo simpel zijn als dat ze lijken. Vervolgens moeten deze ideeën omgezet worden naar een website, die als een webshop ingericht moest worden. Benieuwd hoe de webshop er uit ziet? Neem gerust een kijkje:

button webshop

Sieraden webshop starten

Google op ‘een website maken’ en de eerste tips die je krijgt is dat je een domeinnaam moet registreren. Wel zo handig als dit de naam van je onderneming is. Die was al snel bedacht, aangezien ik van kleins af aan al Ekster word genoemd, omdat ik altijd blij (en vooral hebberig) word van alles wat glimt! Aldus: Ekster Jewels. Oké, een domeinnaam registreren dus. En dan? Hoe zorg ik dat die domeinnaam daadwerkelijk van mij wordt? Daar moet je dus een web hosting pakket voor afnemen, waar je maandelijks voor betaalt. Daarin zijn weer allerlei varianten beschikbaar, van een simpel basispakket met weinig data, tot een XXL pakket met tig GB en e-mailadressen beschikbaar. Ik heb het maar simpel gehouden. Dan heb je je site, maar hoe ga je je site bewerken en zo maken dat het wordt zoals je wilt, oftewel: hoe maak ik er een sieraden webshop van? Dan moet je bepalen in wat voor soort programma, ook wel CMS systeem genoemd, je de site wilt bewerken. In mijn geval werd dat WordPress, maar daar zijn ook andere programma’s voor beschikbaar. Gelukkig zorgt je hosting provider ervoor dat dit wordt geregeld. Het enige dat je zelf nog hoeft te doen is inloggen en beginnen met ontwerpen! En toen kon ik al mijn creativiteit erop los laten. Welke kleuren kies ik voor mijn site, hoe ziet mijn logo er uit, hoe is de site opgedeeld, hoe ziet het menu er uit? Allemaal dingen die je zelf kunt gaan bewerken. En dan moet je ook nog eens je producten zien te verkopen. Daarvoor zijn allerlei plugins beschikbaar, waaronder WooCommerce waar ik voor heb gekozen. Daarin kun je simpel instellen hoe de klanten worden geholpen qua winkelmandje en afrekenen, maar ook hoe je de bestellingen beheert en verwerkt.

En zo was ineens https://www.eksterjewels.nl/ als sieraden webshop voor zelfgemaakte sieraden in het leven geroepen! Sieraden online kopen doe je dus bij Ekster Jewels! Inmiddels is de eerste bestelling binnen en daar ben ik natuurlijk enorm trots op, net als op alle producten in deze webshop.  Ik had dit alles niet kunnen doen zonder de experts van het MolMedia team, waarvoor nogmaals dank!

Zo, genoeg droge stof voor vandaag. Het volgende artikel gaat weer lekker over dat waar het om draait: handgemaakte sieraden!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.