Sleutelhanger of tassenhanger kopen

Sleutelhanger of tassenhanger kopen?

In blog by AnitaLeave a Comment

Sleutelhanger of tassenhanger kopen? Ekster Jewels legt je de verschillen uit en helpt je een keuze te maken. Naast zelfgemaakte sieraden vind je in de sieraden webshop ook zelfgemaakte accessoires zoals sleutelhangers en tassenhangers. Eigenlijk iedereen die van een beetje bling houdt vind het leuk om zijn of haar look helemaal af te maken. De juiste schoenen, een bijpassende tas. Als je oog hebt voor accessoires dan zijn sleutelhangers en tassenhangers eveneens leuke gadgets om je look op te fleuren. Tassenhangers en sleutelhangers lijken vaak nogal een op elkaar. Sleutelhanger of tassenhanger kopen? Ik help je met kiezen. Want wat is nu eigenlijk het verschil tussen een sleutelhanger en tassenhanger? Dat lees je hier!

Wat zijn sleutelhangers?

splitringen

Sleutelhanger kopen? Sleutelhangers en tassenhangers worden soms onder dezelfde noemer aangeboden, waardoor wat verwarring kan ontstaan. Sleutelhangers, zoals het woord al aangeeft, zijn gemaakt zodat je er je sleutels aan kunt hangen. Vaak bestaat de sleutelhanger uit een ring, waaraan je de sleutels hangt. Aan deze ring hangt eveneens de ‘versiering’ in de vorm van kralen en bedels. Soms komt het voor dat de sleutelhanger niet alleen uit een ring bestaat, maar daaraan een slot heeft (een ‘sleutelhanger’) die aan een ring wordt vastgehaakt waaraan al allerlei sleutels hangen. De ring die wordt gebruikt is een splitring, ook wel sleutelring genoemd, waaraan je de sleutels kunt schuiven. Sleutelhangers zijn vaak vrij kort. Een sleutel is namelijk maar tussen de 5 en 10 centimeter lang, afhankelijk van het soort sleutel. Om de sleutelhanger te laten opvallen, zie je vaak dat de sleutelhanger net iets langer is dan de sleutels zelf. Een mooie kraal en leuke bedel steekt dan opvallend onder de bos uit. De materialen in een sleutelhanger zijn vaak iets anders dan in een tassenhanger, aangezien sleutels snel krassen kunnen veroorzaken op bijvoorbeeld glaskralen.

Wat zijn tassenhangers?

Sleutelhangers

Nu we duidelijk hebben wat een sleutelhanger is en hoe deze er uit ziet, wordt het verschil al redelijk duidelijk. Want een tassenhanger, in tegenstelling tot een sleutelhanger, bestaat niet uit slechts één enkele ring. Aan die ring, die bij tassenhangers naast een splitring of sleutelring ook vaak een simpele buigring kan zijn, hangt een slot dat je aan je tas kunt bevestigen. Bijvoorbeeld aan een rits of aan een ring. Om de verwarring compleet te maken heet dat slot van een tassenhanger die je op de foto hiernaast ziet afgebeeld een ‘sleutelhanger’. Sleutelhangers of tassenhangers kopen? Tassenhangers zijn vaak langer dan sleutelhangers. De kralen en bedels zijn luxer en de versieringen zijn wat uitbundiger in de vorm van linten en veters e.d. Een sleutelhanger is nu eenmaal kwetsbaarder tussen sleutels dan de tassenhanger aan de tas.

Zelfgemaakte sleutelhanger of tassenhanger kopen?

Neem gerust een kijkje in de webshop. Het assortiment wordt steeds verder uitgebreid met leuke zelfgemaakte accessoires voor aan je sleutelbos of tas, zoals onderstaande producten. Klik op de foto om nadere productinformatie te krijgen.

sleutelhanger zilver bloem Tassenhanger oud roze sleutelhanger locked heart Tassenhanger topaz

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.