Thema’s zoals Nationale Feestdagen, reguliere feestdagen en bijzondere gelegenheden zie je elk jaar terug komen in de sieraden webshop. Bij Ekster Jewels vind je niet alleen sieraden voor alledag, maar ook voor bijzondere gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan thema’s met betrekking tot Nationale Feestdagen, zoals Pasen, Koningsdag en Kerst. Maar ook overige (feest)dagen die bijzondere thema’s zijn, zoals Dierendag, Halloween, Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag en Sinterklaas.

Sieraden voor Feestdagen en bijzondere gelegenheden

Op al deze dagen is het éxtra leuk om je lekker uit te dossen. En hoe kun je dit beter doen dan jezelf te versieren met sieraden en accessoires? Waar moet je precies aan denken bij deze bijzondere dagen en de sieraden die je kunt dragen? Hierbij een overzicht van de thema’s; alle de (nationale) feestdagen van 2016 en de tips voor een geslaagde look.

Thema’s

Sieraden voor Valentijnsdag
Valentijn valt in 2016 op zondag 14 februari. Valentijnsdag staat in het teken van de liefde. De oorspronkelijke gedachte/aanleiding van Valentijnsdag laten we even buiten beschouwing. Tijdens Valentijnsdag zijn partners extra lief voor elkaar en zetten elkaar een keer extra in het zonnetje. Dat gaat gepaard met de gebruikelijke cadeaus, waarvan sieraden niet ongebruikelijk zijn. Hoewel je vaker ziet dat de man de vrouw een sieraad geeft dan andersom. Tijdens Valentijnsdag zie je 99% rood en roze kleuren. Hartjes, liefdespijltje, cupido, bloemen. Alles wat met de liefde te maken heeft. Bekijk hier het aanbod: Valentijn sieraden.

Sieraden voor Internationale Vrouwendag
Internationale Vrouwendag valt in 2016 op dinsdag 8 maart. Vrouwendag, in tegenstelling tot Valentijnsdag, is veel meer geweid aan waardering dan persé aan liefde. Vrouwendag kan ook betekenen een bloemetje aan de dames van de receptie (hoewel ze daar ook een Secretaresse dag voor in het leven hebben geroepen). Tijdens vrouwendag kun je elke vrouw die je maar wilt eens in het zonnetje zetten. Denk aan de buurvrouw die altijd je pakketjes aanneemt. Of de vriendin die altijd voor jou klaar staat. Je oma voor wie je zo’n respect voor hebt en bij wie je nog regelmatig over de vloer komt. Bij het geven van een sieraad cadeau op vrouwendag, ben je dus niet gebonden aan wat ‘gebruikelijk is’. Geef dat wat past bij de dame in kwestie.

Sieraden voor Pasen
Pasen bestaat natuurlijk uit twee dagen: valt in 2016 Eerste Paasdag op zondag 27 maart en Tweede Paasdag op maandag 28 maart. Met Pasen decoreert men het huis met een paasboom of met paastakken. Veren, eieren, kuikentjes en paashazen kunnen natuurlijk niet ontbreken. Veelgebruikte bloemen zijn narcissen, krokussen, bloesemtakken, tulpen en hyacinten. Vaak zie je pasteltinten; wit, licht roze, licht geel, turquoise. Voor kindjes is het erg leuk om sieraden in dit thema te maken of te krijgen. Zelf helemaal fan van Pasen? Sieraden zou je in pasteltinten kunnen zoeken, kleine oorbelletjes met bloemen of een armbandje met Pasen gerelateerde bedeltjes. En wat denk je van een leuke sleutelhanger of tassenhanger?

Sieraden voor Koningsdag

Koningsdag valt in 2016 op woensdag 27 april. Alle Koningshuis liefhebbers, Oranje fans en feestgangers gaan de straten op om dit te vieren. Iedereen is uitgedost in de kleuren oranje, rood, wit en blauw. De kleuren van Nederland en de Nederlandse vlag. Als je deze dag viert, dan versier je jezelf met deze kleuren. En het liefst doet een echte liefhebber dat van top tot teen: van schoenen, tot kleding, tot hoedjes en sjaals, zonnebrillen, tassen en uiteraard: sieraden. Bekijk hier het aanbod: oranje sieraden koningsdag.

Sieraden voor Moederdag
Moederdag valt in 2016 op zondag 8 mei. Voor iedereen die gek is op zijn moeder een mooie gelegenheid om haar eens in het zonnetje te zetten. En geen moeder die daar niet stiekem toch heel erg van geniet. Sieraden doen het altijd goed, zeker als je iets geeft met een lieve tekst er op. Tegenwoordig kun je ook je eigen tekst laten graveren, maar er zijn ook genoeg standaard teksten in bedels of sieraden. Zolang ze het maar van haar precious heeft gekregen, zal ze er altijd blij mee zijn. Bekijk hier het aanbod: Moederdag sieraden.

Sieraden voor Vaderdag
Vaderdag valt in 2016 op zondag 19 juni. Sieraden voor Vaderdag? Jazeker! Sieraden zijn net zo goed populair onder mannen. De meest gedragen sieraden onder mannen zijn ringen en horloges. Toch zijn er ook veel mannen die een armband of ketting dragen. Kettingen zie je vaak in een simpele variant; een dikke schakelketting in zilver of goud of juist een heel dunne jasseron met 1 enkele bedel er aan. Of een zomerse veterketting. Veters zie je ook terug in mannen armbanden, net als leer. Bekijk hier het aanbod: Vaderdag cadeau.

Sieraden voor Dierendag
Dierendag valt in 2016 op dinsdag 4 oktober. Ook wel Werelddierendag genoemd en het is dus wereldwijd een dag waarop extra aandacht is voor dieren. Door dierenasielen, scholen, dierenactivisten en gewoon dierenliefhebbers wordt deze dag aandacht besteed aan dieren en hun welzijn. Ze worden in het zonnetje gezet en extra verwend. Een armbandje met dieren bedels is leuk, zowel voor volwassenen als kinderen. Voor kinderen zijn dieren oorbellen ook erg leuk. Er zijn genoeg sieraden te vinden met honden, katten, konijnen, paarden e.d.

Sieraden voor Halloween
Halloween valt in 2016 op maandag 31 oktober. In de UK, USA en Canada is Halloween een populaire feestdag en ook in Nederland begint het voet al wal te krijgen. Halloweenfeesten, het versieren van het huis en langs de deuren gaan voor snoepjes zijn gebruikelijk op deze dag. Je ziet veel skeletten, schedels, pompoenen, heksen e.d. Veel van deze dingen zie je sowieso regelmatig in juwelenland voorbij komen. Zwart en oranje zijn gebruikelijke kleuren, veelal gecombineerd met zilverkleurige sieraden.

Sieraden voor Sinterklaas
Sinterklaas valt in 2016 op maandag 5 december. Een feest van geven! Sieraden zijn altijd leuke cadeaus om te geven en om te krijgen. Nu zijn er niet echt Sinterklaas gerelateerde sieraden, dus je kunt sieraden kiezen die echt bij de persoon passen aan wie je het geeft. Mocht je écht in het Sinterklaasthema willen blijven, bijvoorbeeld omdat je verkleed gaat, zijn er “echte” Sinterklaas sieraden verkrijgbaar, met een gouden kruis en ring met rode stenen.

Sieraden voor Kerst
Kerst bestaat natuurlijk uit twee dagen: valt in 2016 Eerste Kerstdag op zondag 25 december en Tweede Kerstdag op maandag 26 december. Met kerst is grofweg alles in de kleuren zwart, wit, groen, rood en goud. Perfecte kleuren dus voor kerst sieraden. Engeltjes, sterren zie je in overvloed. Afgelopen kerst 2015 heeft Ekster Jewels voor het eerst meegedaan aan de kerstgekte. Interesse? Bekijk hier eens het aanbod: kerst sieraden!