polsmaat meten met meetlint

Wat is mijn polsmaat?

In blog, sieraden tips by AnitaLeave a Comment

Wat is mijn polsmaat? Een vraag waarop lang niet iedereen het antwoord zomaar weet. Vraag jij je af hoe je jouw pols moet meten? Dan ben jij waarschijnlijk op zoek naar de perfecte armband! In dit artikel leg ik je uit wat er allemaal komt kijken bij het kopen van de perfecte armband. Alles start uiteraard met de maat en het opmeten van de polsmaat. Bij Ekster Jewels kan alles op maat worden gemaakt voor je, dus wat je polsmaat ook blijkt te zijn, je kunt hier in de sieraden webshop altijd terecht voor een goed passende armband.

Hoe meet ik mijn polsmaat?

polsmaat meten met meetlint
polsmaat meten met papier

Wat is mijn polsmaat?

Je pols meten is vrij simpel. Heb je een meetlint in huis? Mooi, want dat werkt het gemakkelijkst. Nee? Dan pak je: een touwtje of een vel papier, een liniaal en een pen; ik help je zo verder op weg. Maar nog even terug naar het meetlint. Je meet je polsmaat net onder de knobbel van je pols. Let erop dat je het meetlint niet te strak houdt. Pols meten zonder meetlint? Neem het touwtje of het vel papier en ‘wikkel’ ook deze om je pols heen. Bij het meetlint kon je nu gemakkelijk op het lint de maat aflezen. Met een touwtje of vel papier gaat dit niet, dus wat nu? Je zet met de pen een streep op de plek waar de overlap begint van het touwtje of het vel papier. Leg je touwtje of vel papier nu langs de liniaal en lees alsnog af wat de polsmaat is!

Welke maat armband heb ik?

Oké, dus je weet nu wat het beste bij een dunne of een bredere pols staat. Maar hoe weet je of jouw pols in de categorie dun of breed past? De meeste vrouwen hebben een polsmaat die tussen de 16 en 17 centimeter liggen, maar het kan natuurlijk dat jij een smallere of bredere pols hebt. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat de volgende maten in de volgende categorieën vallen:

  • Polsmaat S: minder dan 15 centimeter
  • Polsmaat M: van 16 t/m 19 centimeter
  • Polsmaat L: vanaf 20 centimeter

De zelfgemaakte armbanden in de sieraden webshop worden standaard voor de gemiddelde polsmaat van 16 centimeter gemaakt. Deze armbanden sluiten dan precies passend en niet te strak om de pols. Let er dus op dat je bij jouw bestelling aangeeft of je wilt dat er een kleinere of grotere maat voor je wordt gemaakt.

Losse of strakke armband?

Ik benoemde het net al even: een armband kan los of strak vallen. Denk er dus ook nog even over na hoe je wilt dat de armband valt. Je kunt de armband zo strak of los bestellen als je zelf wilt. Bij fijne armbanden is het mooi als het nauwsluitend valt. Tel dan tussen 0,5 en 1,25 centimeter op bij jouw polsmaat. Houd je van armbanden die niet nauwsluitend zitten en die gewoon lekker gemakkelijk vallen? Reken er dan zo’n 2 à 2,5 centimeter bij op.

Tenslotte kun je kiezen voor een loose fit, wat vaak handig is bij dikke schakelarmbanden, zodat je niet het gevoel hebt dat je pols wordt afgeknepen. Er zijn ook armbanden die sowieso losser zitten, denk bijvoorbeeld aan een slavenarmband. Als deze dezelfde maat zou hebben als je pols, dan krijg je hem niet over je hand geschoven. Maar ook stoffen armbanden, armbanden van leer of gevlochten suède vallen vaak losser. Zorg dan dat je zo’n 3 centimeter bij je polsmaat erbij optelt bij het doorgeven van je polsmaat.

Goedkope armbanden kopen

Ik hoop dat ik je met dit artikel duidelijk heb kunnen uitleggen hoe je weet wat jouw polsmaat is en hoe je je pols gemakkelijk kunt meten. Heb je toch nog vragen? Laat dan zeker even een reactie achter onder dit bericht. Nu je weet wat jouw polsmaat is, zit er nog maar één ding op: armbanden kopen! Klik op de shop button hier onder om het aanbod van alle armbanden in de webshop te bekijken. Veel plezier!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.