welke oorbellen passen bij mijn gezichtsvorm

Welke oorbellen passen bij mij?

In blog, sieraden tips by AnitaLeave a Comment

Welke oorbellen passen bij mij? Dat is een vraag waarop het antwoord van veel factoren afhankelijk is. De juiste oorbel kiezen is zo makkelijk nog niet. Hoe je dit het beste kunt doen dat vertel ik je in dit artikel. Na het lezen heb je alle informatie die je nodig hebt om de juiste oorbellen te kopen, waarvoor je in deze sieraden webshop natuurlijk direct aan het goede adres bent. Neem dan gerust eens een kijkje bij alle oorbellen hier die worden aangeboden. Zie je tussen de voorbeelden in dit artikel een foto van een leuk paar oorbellen? Klik op de foto om naar het product te gaan en je bestelling te plaatsen.

Welke oorbellen passen bij mij?

Oorbellen zijn de perfecte accessoire bij een outfit. Ze vullen je outfit mooi aan, zonder alle aandacht weg te trekken zoals sommige opvallende kettingen kunnen doen. Oorbellen zijn er in verschillende soorten. Ekster Jewels probeert een zo ruim mogelijk aanbod aan te bieden in de webshop. Zo zijn er oorhangers, oorringen, oorknoppen en oorstekers. Doordat er zoveel verschillende soorten oorbellen zijn, kan het wel eens lastig zijn om te je oorbellen uit te kiezen. Oorbellen komen in allerlei soorten en maten, dus welke oorbellen passen bij mij? Waar moet je dan precies op letten? Er zijn diverse aspecten belangrijk. Zo is het belangrijk dat je rekening houdt met de vorm van je gezicht, de lengte van de hals, het kleurtype dat je bent, de lengte van het haar en de kledingstijl waar de oorbellen mee moeten matchen.

Welke oorbellen passen bij de vorm van mijn gezicht?

Er zijn verschillende gezichtsvormen waar een bepaald type oorbel het beste bij staat. Wat sowieso een vuistregel is, is dat je moet zien te vermijden dat je een paar oorbellen kiest die dezelfde accenten hebben als jouw gezicht, want dan benadruk je jouw gezichtsvorm te erg. De kern: geen lange oorbellen dragen als je een langwerpig of rechthoekig gezicht hebt. Ook geen ronde oorbellen aangeraden als je een rond gezicht hebt en tenslotte geen vierkante oorbellen dragen als je een vierkante gezichtsvorm hebt. Kies dus in ieder geval een paar oorbellen die de tegenovergestelde vorm hebben van jouw gezichtsvorm.

Ik hoor je denken: maar welke oorbellen passen bij mijn gezichtsvorm? Nu weet je wat je niet moet kiezen, maar wat moet je juist wél doen? Het mooiste is als de oorbel ervoor zorgt dat jouw gezicht ovaal lijkt, waarbij de accenten van je gezicht (langwerpig, vierkant, rond) juist iets worden afgezwakt. Let er daarbij op dat je een soort oorbel kiest die dus niet het breedste punt van jouw gezicht benadrukt. Hieronder leg ik je stap voor stap uit bij welk type gezicht je welke soort oorbel kunt kiezen.

Oorbellen bij een ronde gezichtsvorm

Als je een rond gezicht hebt, dan is het de kunst om jouw gezicht langer en smaller te laten lijken. Je wilt de rondingen van jouw gezicht afvlakken. Dit doe je door te kiezen voor lange, smalle oorbellen. Dus vermijd juist brede oorbellen of bijvoorbeeld ronde oorknopjes. Bekijk eens onderstaande lange smalle oorbellen die je in de sieraden webshop kunt bestellen.

Welke oorbellen passen bij een ronde gezichtsvorm?

Oorbellen bij een rechthoekige/langwerpige gezichtsvorm

Jij hebt een rechthoekig of langwerpig gezicht. Wat moet je kiezen? Kies niet voor lange oorbellen, maar juist voor oorbellen die jouw gezicht breder doen lijken. Wat voor soort oorbellen krijgen dat voor elkaar? Dat zijn korte, brede oorbellen, die rond of vierkant zijn. Of kies voor ringen die de hoekige lijnen van jouw gezicht verzachten.

Welke oorbellen passen bij een rechthoekige of langwerpige gezichtsvorm?

    Oorbellen bij een ovale gezichtsvorm

    Bij een ovaal gezicht passen iedere soort oorbellen. Het enige aandachtspunt is opletten dat je niet te lange oorbellen draagt die ervoor zorgen dat jouw gezicht extra lang lijkt. Hieronder zie je een aantal korte oorbellen die je in de webshop kunt bestellen; niet te lang dus precies goed voor als je een ovaalvormig gezicht hebt. Klik op de foto van een paar oorbellen om het product te bekijken!

    Welke oorbellen passen bij een ovale gezichtsvorm?

        Oorbellen bij een vierkante gezichtsvorm

        Heb jij hoekige gelaatstrekken en een vierkante gezichtsvorm? Het doel is om jouw gezicht een zachtere en rondere uitstraling te geven. Hoe doe je dit? Door te kiezen voor ronde vormen in je oorbellen. Daarnaast mogen de oorbellen een gemiddelde lengte hebben. Wat extra centimeters in de lengte doen jouw gezicht ook langer en zachter lijken.

        Welke oorbellen passen bij een vierkante gezichtsvorm?

           Oorbellen bij een hartvormige gezichtsvorm

           De beste keuze is het tegenovergestelde van jouw gezichtsvorm. Een driehoek oorbel, die smal bovenin en breder onderaan is, staat perfect. Daarnaast passen ovale en ronde oorbellen, mits boven smal en onder breed.

           Welke oorbellen passen bij een hartvormige gezichtsvorm?

            De lengte van de hals
            Welke oorbellen passen bij mij? Naast jouw gezichtsvorm moet je ook rekening houden met de vorm van jouw hals. Als je een korte hals hebt, is het niet verstandig om lange oorbellen te dragen. Je hals lijkt namelijk nog veel korter wanneer jouw oorbellen bijvoorbeeld tot op je schouders vallen. Heb je een langere hals daarentegen, dan mogen je oorbellen juist wél langer zijn, want dan versterken ze juist de lengte van je hals.

            Welke oorbellen bij welke haarlengte?

            Welke oorbellen passen bij mij heeft niet alleen te maken met je gezichtsvorm. Je moet zeker ook rekening houden met je haarlengte. Wanneer je langer haar hebt is het iets makkelijker om een soort oorbel te kiezen, omdat je je haar kunt dragen zoals je zelf wilt. Van lekker lang en los (kies opvallende, lange oorbellen), tot een strakke staart of knot of juist luchtig opgestoken haar (lange oorbellen met een grote bling factor of bijvoorbeeld creolen). Bij halflang haar staat sowieso alles qua type oorbel, dus pas het vooral aan op jouw outfit en de gelegenheid. Hoewel oorbellen die langer zijn dan jouw kapsel (lange glinsterende oorbellen of oorbellen van lange veren) een heel bijzonder effect geven.

                    Welke oorbellen bij kort haar?

                    Dan blijft iedereen met een kort kapsel ‘over’. Wat voor soort oorbellen bij kort haar te kiezen? Daarbij gaat de voorkeur in ieder geval niet uit naar lange oorbellen en al zeker niet als deze op de schouders vallen. Denk meer aan oorknopjes, meerdere oorbellen of wat ook heel mooi is, zijn oorbellen met parels. Maar dit moet wel weer bij de totale look passen.

                       Welke oorbellen bij welk outfit?

                       Last but not least moet je rekening houden met het outfit dat je draagt en de overall look die je wilt uitstralen. Daarbij moet je rekening houden met de gelegenheid en met de stijl van jouw outfit. Werk je bijvoorbeeld in een zeer zakelijke omgeving, waar je formeel gekleed moet, dan is het verstandig een wat klassiekere oorbel te kiezen, zoals oorknoppen, oorstekers of oorbellen met parels. Ook zwarte kleuren doen het bij formele gelegenheden ook altijd goed. Als je juist vrolijk en trendy gekleed bent, dan is de keuze vrij breed. Eigenlijk alle vormen en kleuren zijn dan leuk en denk ook eens aan meerdere oorbellen in één oor. Of kies tenslotte voor een meer moderne look, waarbij sowieso veel kleurgebruik populair is.

                       button webshop

                       Pols meten

                       Welke armband past bij mij?

                       Bedankt voor het lezen van dit bericht “Welke oorbellen passen bij mij?”. Heb je het antwoord kunnen vinden op je vraag over welke oorbellen bij jou passen? Ik hoop dat dit artikel je in ieder geval goed op weg heeft geholpen. Laat gerust een reactie hieronder achter als je aanvullingen hebt of als je een vraag hebt. Welke oorbellen passen bij mij? Ik kan me voorstellen dat je dezelfde vraag hebt als het gaat om welke armband bij jou past. Lees daarom eens het artikel “pols meten” en leer ook hoe je jouw polsmaat makkelijk kunt meten! Kom er ook achter welke type armbanden mooi staan en hoe je de juiste keuzes maakt.

                       Leave a Comment

                       Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.